Inter Milan befestet topplasseringen i Serie A og slo Roma 1-0.

29 oktober 2023 tok Inter Milan imot Roma i den 10. runden av Serie A 2023-2024. Etter 90 intense minutter klarte Inter Milan å slå Roma 1-0, og fortsetter å befeste sin posisjon på toppen av Serie A-tabellen.

Bare seks minutter ut i kampen mottok Chalhanoglu en pasning fra en lagkamerat utenfor straffefeltet og skjøt rett på mål, men ballen traff dessverre målrammen, og Inter Milan gikk dermed glipp av sjansen til å ta ledelsen. Bare to minutter senere fikk Inter Milan en ny hjørnesparkmulighet, og Lautaros heading, som var gjennomvåt til skinnet i Inter Milan drakt, så veldig voldsom ut, men dessverre ble den blokkert av Romas keeper, slik at stillingen forble 0-0.

I det tredje minuttet av første omgang var Inter Milan nær ved å score igjen. Etter en Roma-blokkering ble ballen snappet opp av Barella, som raskt skjøt mot mål, men dessverre gikk ballen i tverrliggeren og muligheten uteble. På slutten av første omgang hadde ingen av lagene scoret, og stillingen var fortsatt 0-0.

I andre omgang fortsatte Inter Milan å angripe Romas mål. I det 48. minutt fikk Inter Milan en hjørnesparkmulighet, Toulalm i Inter Milan-trøyen hoppet opp for å heade ballen, men dessverre skrapte ballen i tverrliggeren og fløy ut av målet.

Ti minutter senere var Toulalms brysttopp imponerende, så skjøt Lautaro raskt, men også denne gangen reddet Romas keeper ballen, så Inter Milan kunne fortsatt ikke ta ledelsen. Dette viser at Romas forsvar er veldig sterkt, under Inter Milans gjentatte angrep, men klarte likevel å holde målet ubrutt.

Inntil det 81. minutt brøt Inter Milan endelig dødvannet. Inter Milans nr. 32 Di Marco slo et innlegg fra venstre, Toulalem tok tak i ballen foran mål, og ballen ble scoret i Romas mål til 1-0. Dette målet utløste jubel på stadion, og banet vei for Inter Milans seier.

Selv om begge lag gjorde sitt beste for å score mot slutten av kampen, spesielt Inters Thuram, som fikk et nytt innlegg fra Di Marco i det 89. minutt, gikk headingen hans utenfor mål. I kampens siste minutt traff Carlos Augustos skudd igjen tverrliggeren og sprang ut. Disse målene endret imidlertid ikke utfallet av kampen.

På slutten av kampen vant Inter Milan knepent 1-0 over Roma, som dermed vant tre strake seire og befestet sin posisjon på toppen av Serie A-tabellen. Etter min mening gjorde Roma en god jobb i denne kampen, selv om de tapte kampen, holdt keeperen og forsvaret Inter Milans mål gjennom hele kampen. Kanskje dette er fotballens ånd, selv om billige fotballdrakter er våt, vil de fortsatt løpe til ballen så hardt de kan.