Arsenal tapte det første oppgjøret i Champions League, 0-1 mot portugisiske Porto.

I gårsdagens returkamp i utslagsrunden i Champions League tapte Arsenal 0-1 borte mot portugisiske Porto. Galenos scoring på overtid satte Arsenal på bakbeina, og nå er Champions League-skjebnen i spill frem til returoppgjøret om tre uker.

Arsenal tok initiativet i starten av kampen og kontrollerte ballen i lange perioder. Portos forsvar var imidlertid solid og skapte ikke mange målsjanser for The Gunners. I det 21. minutt gikk Galeno, som hadde på seg Porto billige fotballdrakter, glipp av en god mulighet da skuddet hans først traff stolpen og deretter gikk utenfor mål. Dermed endte første omgang 0-0. Dette viser at alle lagene spiller veldig forsiktig i Champions League.

I andre omgang utvekslet lagene angrep og forsvarsspill, men ingen av lagene scoret. I det 58. minutt stoppet Rice i Arsenal drakt Evanilsons skudd med et strålende skudd, og Gabriels heading i kampens siste øyeblikk gikk like utenfor.

Akkurat da fansen trodde at de to lagene skulle ta hverandre i hånden, kom Portos Galeno på banen. I det fjerde minuttet av ekstraomgangene satte han inn et vakkert 25-metersskudd bak Raya og sikret Porto seieren. Sluttsignalet gikk, og Porto slo Premier League-gigantene Arsenal 1-0 i første runde av utslagsrunden i Champions League!

Tapet kaster en skygge over Arsenals Champions League-utsikter. På lørdag møter de Newcastle på hjemmebane, og om tre uker, 12. mars, venter returoppgjøret mot Porto på Emirates Stadium. Innen den tid må The Gunners være i full styrke for å snu kampen og ta seg videre til åttedelsfinalene i Champions League.