Arsenal haler innpå Liverpool i tabelltoppen med 5-0-seier over Burnley.

Bukayo Saka scoret to ganger da Arsenal slo Burnley 5-0 på Turf Moor lørdag ettermiddag. Seieren betyr at Arsenal nå bare ligger to poeng bak Liverpool på tabellen. I kampen var det Martin Ödgör og Kai Havertz som både scoret og assisterte.

Martin Oudeko, i Arsenal drakt, satte tonen fra kampens start da han scoret i det 4. minutt med et lavt skudd på Gabriel Martinellis innlegg. Saka økte ledelsen til 2-0 da han satte inn et straffespark i det 41. minutt etter at Lorenz Assignon felte Leandro Trossard.

Odego assisterte Sakas spektakulære tredje mål i det 47. minutt, og Trossard (66′) og Kai Havertz (78′) økte ledelsen etter at Vincent Kompanys lag falt sammen under et enormt press.

Den ensidige seieren sørget for at Arsenal for første gang i historien startet det nye året med fem strake seire. Det var også tredje gang i år at de scoret fem eller flere mål i én kamp.

De ligger to poeng bak tabelltoer Liverpool med 55 poeng på 25 kamper. Manchester City tar imot Chelsea senere på kvelden, og med 53 poeng vil Arsenal miste andreplassen dersom City slår Chelsea!

Burnley ligger nest sist og har sju poeng opp til sikker plass etter at midtbanespilleren Aaron Ramsey måtte bæres av banen med en potensielt alvorlig kneskade i andre omgang.

Etter den største borteseieren i Premier League med 6-0 over West Ham United og den største triumfen i Premier League siden 7-1-seieren over Aston Villa i 1935, satte Mikel Artetas menn ny klubbrekord ved å starte det nye året med fem strake seire for første gang i klubbens historie.

De hadde vunnet fire på rad i 1935, men dette rekordstore Arsenal-laget kan kanskje skrive sin egen historie i mai.

Kan de få slutt på 20 års ventetid på en Premier League-tittel? Etter å ha scoret 21 mål på de fem første ligakampene i 2024, er det lite sannsynlig at de blir slått på grunn av mangel på mål. Hvis du vil ha billige drakt, kan du ta en titt på nettsiden min, der du finner Messi drakt, fotballtrøyer for barn og mye mer!