Real Madrid slo Barcelona 4-1 og vant den spanske supercupen

Real Madrid slo Barcelona 4-1 i den spanske supercupfinalen søndag, og Vinicius Junior scoret hattrick og etterlignet Cristiano Ronaldos karakteristiske feiring etter det første målet.

Vinicius, som bar real madrid drakt barn nr. 7, ble kåret til finalens beste spiller, og scoret alle sine tre mål i første omgang da Real Madrid dominerte kampen. Han scoret i det sjuende minutt etter å ha fått en assist fra Jude Bellingham og driblet seg forbi Barcelonas keeper Iñaki Peña. Hans andre mål kom etter en assist fra Rodrigo, og hans tredje mål kom på straffe etter å ha blitt dratt ned av Ronald Araujo.

Rodrigo scoret også for Real Madrid i det 64. minutt etter at Vinicius’ innlegg ble klarert av Barcelonas forsvarer Jules Koundé i feltet.

Barcelona fikk sitt andre gule kort i det 71. minutt etter at Araujo felte Vinicius, noe som resulterte i en utvisning for Barcelona. Tapet forsterket Barcelonas problemer og økte presset på Xavi, ettersom laget hans ikke har spilt bra i det siste. Barcelona ligger syv poeng bak Atletico Madrid på andreplass i La Liga, mens Girona ligger ett poeng foran Barcelona med en kamp mindre spilt.

Etter kampen var Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti fornøyd med Vinicius’ prestasjon. “Vinicius er tilbake”, sa Ancelotti. Han trenger to eller tre kamper for å komme tilbake til sitt beste. Real Madrid har en rekke på 21 kamper uten tap i alle turneringer. Det siste tilbakeslaget var 1-3-tapet for Atletico Madrid i La Liga i september.

Barcelona-sjef Xavi var derimot skuffet over lagets prestasjon.” Vi er skuffet og lei oss, sier Xavi. Vi håpet på en ny seier, men til slutt var det vår dårligste kamp. Vi startet ikke bra og har vært ukomfortable. Vi må gratulere Real Madrid billige fotballdrakter fordi de fortjente å vinne.

Den spanske supercupen ble arrangert i Saudi-Arabia som en del av en lukrativ flerårig avtale mellom klubben og det spanske fotballforbundet. Flyttingen til Saudi-Arabia har blitt kraftig kritisert av kvinne- og menneskerettighetsorganisasjoner, som hevder at det hjelper autoritære regimer med å renvaske sitt image.